Így néz ki a hatósági áras tűzifaprogram

Így néz ki a hatósági áras tűzifaprogram

Nagy István agrárminiszter (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány elindította a hatósági áras tűzifa programot – jelentette be Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán. Erre hétfőtől lehet jelentkezni az állami erdőgazdaságok kijelölt helyszínein, az ország 152 értékesítési pontján. A működési területi lista mutatja meg azt, hogy mely település lakói melyik állami erdőgazdasághoz fordulhatnak, amennyiben élni szeretnének a program adta lehetőségekkel.

A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. Háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiség vásárolható hatósági áron, de beleszámít az állami erdőgazdaságoknál korábban, 2022. május 1. után vásárolt minden tűzifa.

Először telefonon, emailben vagy személyesen kell jelezni az igényt. A hatósági árat helyben kell befizetni, majd a vásárló tájékoztatást kap róla, hogy mikor és hova mehet a tűzifáért.

Háromféle tűzifa kapható: keménylombos, bruttó 30 ezer forintért, lágylombos bruttó 19 ezer forintért, és fenyő fűzifa, szintén 19 ezer forintért.

Az agrárminiszter szerint a fűtési időszakra elég tűzifa áll rendelkezésre.

A program további részleteiről itt tájékozódhatnak.