Ítélet született Bróker Marcsi ügyében

Ítélet született Bróker Marcsi ügyében

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én (Fotó: MTI Fotó: Bugány János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem jogerősen 10 év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék a Bróker Marcsi néven ismert D. Sándornét. A bíróságon az asszony nem jelent meg – tudósít a Blikk. Emellett tíz évre eltiltották a közügyektől és több mint 5 millió 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

Az asszony 1999-ben kezdett el dolgozni az egyik karcagi utazási irodában, aminek az ablakában olvasható akciós ajánlatok csak a fedősztorit biztosították a hátsó helységben működő illegális bankhoz. Az üzlet lényege az volt, hogy az ügyfelek odaadták a megtakarított pénzüket a nőnek, aki cserébe magas kamatot ígért nekik. A rendszer 15 éven át működött. Csakhogy ő valójában nem fektette be a kapott pénzt, a kamatot a nő a friss befizetésekből fizette. Amikor tarthatatlanná vált a helyzet, a Karib-térségbe, Belize szigetére utazott, miközben Karcagon dühös ügyfelek álltak az irodája előtt. Onnan 2016-ban hozták haza, előzetesbe került, három év után azonban ki kellett engedni házi őrizetbe a börtönből – írta az ügyet összefoglalva a lap.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat D. Sándornéval szemben, aki a vádirat szerint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

A vádhatóság képviselője perbeszédében végül összesen 430 rendbeli csalás, 1 rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 1 rendbeli sikkasztás és 5 rendbeli számvitel rendje megsértésének bűntette miatt indítványozta az asszony bűnösségének megállapítását. Az okozott kár összegét pedig 10 milliárd 800 millió forintot meghaladó összegre módosította, amelyből a vádlott 4 milliárd 700 millió forintot nem térített vissza.

 

 

Címkék: Bróker Marcsi