Januártól megszűnik a hiteltörlesztési moratórium

Januártól megszűnik a hiteltörlesztési moratórium

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) konferenciáján a Corinthia Budapest szállodában 2022. november 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hosszabbítják meg a hiteltörlesztési moratóriumot Nagy Márton bejelentése szerint, így annak hatálya az év végével lejár. A gazdaságfejlesztési miniszter ezt kedden jelentette be a Világgazdaság cikke szerint.

A moratóriumban lévők száma mostanra jelentősen lecsökkent. Idén augusztusra a vállalati hitelek csupán egy, a lakossági hiteleknek pedig három százaléka vett részt célzott fizetési moratóriumban. Azóta ezek az arányok tovább csökkentek.

Nagy Márton közlése szerint a kamatstop, amely 350 ezer családot, illetve 60 ezer vállalkozást érint, megfelelő védelmet jelent, ezért a fizetési moratórium fenntartása nem indokolt.