Jelentősebben csökkenhet az üzemanyagok ára

Jelentősebben csökkenhet az üzemanyagok ára

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érdemben csökkenhet szerdától az üzemanyagok ára – számolt be a Holtankoljak.hu. Az üzemanyagár-ügyben jellemzően jól értesült portál szerint a hét közepétől a 95-ös benzin ára bruttó 15 forinttal lesz olcsóbb, míg a gázolajé bruttó 10 forinttal kerül majd kevesebbe. Azt is írták, hogy ez az árcsökkentés vélhetően valamilyen mértékben már a töltőállomások kiskereskedelmi áraiban is megmutatkozik majd.

Egyébként a múlt héten is csökkent valamelyest az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, ám ez a kiskereskedelemben messze nem minden töltőállomáson érvényesült.

Emlékezetes, a kormány november közepén – miután már 500 forintnál is többet kértek az üzemanyagok literjéért a kutakon – 480 forintos árplafont vezetett be a legtöbbek által tankolt benzinre és a gázolajra három hónapos időtartamra. Ettől a kormány az infláció mérséklődését is várja.