Júniusban már nem nagyon lehet rendszámtáblát felrakatni

Júniusban már nem nagyon lehet rendszámtáblát felrakatni

A 2022. július 1-től újonnan forgalomba kerülő járművek rendszámtáblájának mintája a 2022. június 8-án készült fotón (Fotó: MTI/Demecs Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Problémákba ütközhetnek azok, akik június végén szeretnének külföldről behozott autót honosítani és forgalomba helyezni, a nagyobb forgalmú okmányirodákban ugyanis elfogytak a jelenleg használt rendszámtáblák – írta a Totalcar olvasói jelzések alapján.

Az új formátumú – két-két betűből és három számból álló – rendszámokat csak július 1-jétől adják ki, a régi formátumúak gyártását pedig vélhetően már visszafogták, hogy ne kelljen megsemmisíteni a megmaradókat, így az átmeneti időszakban nehézkessé válhat az igénylés.

A portál információi szerint vannak olyan kereskedések, amelyek a honosításra váró autókra már egyesével vadásszák össze a rendszámokat azokból a kormányablakokból, ahol még egyáltalán tudnak adni. 

Címkék: rendszám