Kedd reggel erősödött a forint, ahogy a többi régiós deviza is

Kedd reggel erősödött a forint, ahogy a többi régiós deviza is

Pénzváltó 2008-ban. 300 forint alatti euróárfolyam. Rég volt, tán igaz sem volt? (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd reggelre 397-ig kapaszkodott a forint az euróval szemben, a javuló nemzetközi hangulatban – írja a Portfolio keddi árfolyamelemzésében. A forint 397 körül járt az euróval szemben, ez 0,2%-os erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest.

Az elemzők szerint a nemzetközi hangulat javulásával párhuzamosan tudott visszakapaszkodni a forint, a háborúval kapcsolatban most inkább megnyugtató hírek érkeznek, vagy legalábbis csendes az ukrajnai front. Mint megjegyezték az utóbbi napokban a háborús aggodalmak helyét átvették a recessziós félelmek, egyre többen tartanak attól, hogy a jegybankok csak úgy tudnak majd harcolni a magas infláció ellen, hogy recesszióba taszítják a világgazdaságot. A kötvényhozamok elszállása alapján a piac is egyre erősebben árazza ezt a forgatókönyvet. A dollárral szemben kedd reggel 377-nél jártunk, míg az angol font 462,7 forintba került.

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is erősödéssel kezdte a napot, vagyis a magyar deviza továbbra sem tudja ledolgozni az utóbbi hetekben összeszedett lemaradását.

 

Címkék: euró, dollár, forint