Két nagy autóipari beszállító is leállt a termeléssel

Két nagy autóipari beszállító is leállt a termeléssel

A Hankook Dunaújváros melletti üzeme (Fotó: Wikipédia/CivertanS)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Continental két legnagyobb, makói és váci gyárában, a Hankook Tire pedig rácalmási üzemében függeszti fel a termelést.

A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. leállítja a csoport legnagyobb és legmeghatározóbb üzemeiben, a makói és váci telephelyén a gyártást– írja a Járműipar.hu.

Az átmeneti leállás idejére a munkavállalók részére különböző távolléti lehetőségeket biztosítanak. Azok számára, akik munkaköre ezt megengedi, már korábban lehetővé tették az otthoni munkavégzést. A munkavállalók felhasználhatják egyéni időbankban felhalmozott óráikat, vagy szabadságot vehetnek igénybe. A mindenkori szabályozásnak megfelelően a cég próbál a munkavállalóknak további lehetőségeket is kínálni. A Continental további hazai gyárai és irodái jelenleg tervezett működést folytatnak, felkészülve lehetséges jövőbeli egészségügyi és üzleti intézkedések végrehajtására – áll a közleményben.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. nettó árbevétele 2018-ban meghaladta a 80 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózott eredménye 2,643 milliárd forint volt.

A Hankook Tire tájékoztatása szerint a rácalmási gyár március 30. és április 7. közötti leállását az európai és magyarországi koronavírus helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja. A cég folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat alkalmazottai védelme érdekében.

A Hankook jelenleg már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, 2018-ban mintegy 215 milliárd forint nettó árbevétel mellett 50 milliárd forintnyi adózott eredmény ért el.