Kiderült, mennyi támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

Kiderült, mennyi támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A Galla patakkal párhuzamosan a múlt század második felében lefektetett, sok száz panellakás számára távfűtést adó szigetelt csővezetékek a Millenniumi közpark szélén (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken este megjelent a Magyar Közlönyben két távhőszolgáltatással kapcsolatos rendelet. Az egyik a cégeknek juttatott támogatásokat rögzíti, a másik pedig az árakat.

Mint arról már lapunkban is olvashattak, az önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatók számára hatalmas terhet jelent az energiahrdozók árának emelkedése. A költségeik idén többszörösére nőttek a tavalyiaknak, emiatt a kormánynak bővítenie kellett a támogatásaikra szánt összegeket. A Közlönyben megjelent rendelet egyenként nevezi meg a szolgáltatókat, és azt, hogy mekkora támogatás jár nekik. Az összegek között jelentős eltérések mutatkoznak. Van olyan cég, amelynek alig emelkedik a támogatása, míg másoknak a többszörösére nő. A cégek a fix összeg mellett fajlagos támogatást is kapnak.

Címkék: energiaár, távhő