Kijött a friss gazdaglista, Mészárosék és Csányi is az 500 milliárdos határt ostromolják

Kijött a friss gazdaglista, Mészárosék és Csányi is az 500 milliárdos határt ostromolják

Orbán Viktor miniszterelnök, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Mészáros Beatrix, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) a kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar – derül ki a Forbes magazin szerdán közzé tett 2021-es gazdaglistájából. De a felcsúti milliárdos alig 9 milliárd forinttal növelte a vagyonát az egy évvel korábbihoz képest. Fő vetélytársa, Csányi Sándor OTP-vezér ugyanakkor durván 74 milliárd forinttal gyarapodott, így közelített Mészárosra. Mészáros Lőrinc és családja 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal áll az élen, Csányi Sándor 468,9 milliárddal követi.

A lep összefoglalójában megjegyzi, hogy az előző évekhez hasonlóan mindkét milliárdos vagyonbecslését elfogadta az amerikai Forbes szerkesztősége. Csányi és Mészáros eddig is fent voltak a dollármilliárdosok listáján, a magyar szerkesztőség adataival frissítik majd a következő nemzetközi listát is – a Forbes.com real-time online listáján már a mostani adatokkal szerepelnek.

Bár nem dollármilliárdos, sosem volt még ilyen közel ehhez a címkéhez Felcsuti Zsolt, aki 286,4 milliárd forintos becsült vagyonával most először dobogós. A régió legnagyobb ipari befektetési csoportját építette fel az 1976-ban a szövetkezeti világból induló családi cégből, ma az MPF Holding központja Szingapúrban van. Csupán 3,5 milliárd forinttal marad el tőle Veres Tibor, a Wing és a Wallis tulajdonosa, és idén is az élbolyban szerepelnek Megdet Rahimkulov fiai, Ruszlán és Timur, az ötödik és a hetedik helyen.

A sokáig rendre dobogós helyen szereplő, újabban politikai álmokat dédelgető Gattyán György idén a hatodik helyre fért fel. A top 10-ben vannak még Demján Sándor örökösei, a jachtjairól elhíresült Duna csoport-tulajdonos, Szíjj László, valamint az Indotek Group társtulajdonosa, Jellinek Dániel. Idén rekordmennyiségű százmilliárdos szerepel a listán: összesen 16-an vannak, akiknek becsült vagyona meghaladja a 100 milliárd forintot – írja a Forbes.

Simicska Lajos a 41. helyre került. 39,2 milliárdos vagyonnal. Idén is felkerültek olyanok, akik eddig még nem szerepeltek a legvagyonosabbak között, köztük Jászai Gellért, a nemrég a hazai Digire lecsapó 4ig Nyrt. tulajdonosa (34,7 milliárd forintos becsült vagyonnal), valamint Hermann Kamilla, az Indotek Group kisebbségi tulajdonosa, Jellinek Dániel volt felesége (36,5 milliárd forint).

A Forbes megjegyezte, hogy Mészáros Lőrinc becsült vagyona évről évre jelentősen gyarapodott az elmúlt években. Stagnálásra még soha nem volt példa, márpedig idén gyakorlatilag ez történt. Az Opus Global gyarapszik, de a vártál kevésbé – tették hozzá, mintegy az okot is felvillantva. Csányi erősödése főleg a Bonafarm csoport növekedésének köszönhető, de jelentősen emelkedett a bankvezér OTP-pakettjének értéke is.

A teljes 50-es listát itt böngészheti.