Költöztetés határok nélkül! (x)

Költöztetés határok nélkül! (x)

Egy nemzetközi költöztetés nem minden esetben rutinfeladat. Legalábbis akkor nem, ha az ember nem a megfelelő partnert találja meg ehhez a munkához. Viszont ha találunk egy megbízható költöztetőt, aki ráadásul még rutinos is ebben, máris egyszerűvé válhat az egész folyamat.

Nézzük meg, hogy mire érdemes figyelned, ha nemzetközi költöztetést szeretnél.

Keress egy megbízható partnert a költözéshez

Legyen szó akár magánszemélyként, akár irodaként történő költöztetésről, fontos a megbízható partner. Nem szabad engedni a piacon sajnos a mai napig is fellelhető hiénáknak, messze el kell őket kerülni! Ahhoz, hogy jó partnert válassz, pár dologra érdemes odafigyelned.

Olyan céget keress, akiknek vannak elérhetőségei, és fel is veszik a telefont. De ez még persze nem elég, hiszen az sem mindegy, hogy hogyan beszélnek veled a telefonban. Ha folyamatosan terelnek, próbálnak bratyizni, nem mondanak konkrétumokat, akkor annak nem lesz jó vége. Nagyon fontos, hogy ne rázzanak le olyannal, hogy „megoldjuk okosba”, vagy hogy „bízza ide, olcsó lesz”. Minden esetben tudniuk kell árat mondani, és írásban is el kell küldeniük az árajánlatukat, majd megrendelés esetén a visszaigazolást is.

Aztán a honlapjuk is fontos. Persze ma már bárki össze tud dobni egy csilivili honlapot egy kis hozzáértéssel, de nem erre gondolok. Inkább a tartalmára. Legyen cégadat, adószám, legyenek leinformálhatóak. Emellett legyen fent sok információ a cégről, arról, ahogy a munkájukat végzik, és nem árt, ha segítőkészek, tippeket is adnak. Még jobb, ha az áraikat is feltüntetik a honlapjukon, hogy egy ÁSZF-ről már ne is beszéljek.

Mi fán terem a nemzetközi költöztetés?

Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint egy sima, városon belüli költöztetés, két nagyon fontos különbséggel. Egyrészt a távolság sokszorosa. Másrészt felmerülhetnek plusz költségek (behajtási díjak, külföldi autópályadíj, stb.).

Ha ezekkel tisztában vagyunk, akkor már csak keresnünk kell egy céget, aki profi a belföldi és nemzetközi költöztetés területén is. Egy olyat, mint a Servitius és Partnerei költöztetés csapata, akikkel garantáltan minden épségben és időben megérkezik a célállomásra. Ők mindig egyedi és egyösszegű ajánlatot adnak a nemzetközi költöztetéshez. Ez pedig nagyon jó, mert nem kell felártól, plusz költségtől tartanunk, egyből látni fogjuk a teljes összeget.

Aki itthon profi, az külföldön is az?

Még szép! Nyilván nem teljesen ugyanaz a két terület, de az alapvető dolgokban nem különböznek. Ha egy cég a városon vagy országhatáron belüli költöztetésben jó, az nagy valószínűséggel jó lesz a határon túl is.

Mindkét esetben szükséges a megfelelő járműpark és a költöztetéshez nélkülözhetetlen eszközök megléte is. Ugyanígy fontosak a jó szakemberek és a megfelelően betanult rakodó kollégák. Valamint a már taglalt alapértékek megléte olyan alapot biztosít, ami garantálja a jó szolgáltatást.