Konténervárosban szállásolnák el a BMW több ezer külföldi vendégmunkását Debrecenben

Konténervárosban szállásolnák el a BMW több ezer külföldi vendégmunkását Debrecenben

A debreceni Aranybika Szálló épülete (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várhatóan egy a városon kívül felépülő konténervárosban szállásolják el azokat a vendégmunkásokat, akik a debreceni BMW-gyár építkezésén dolgoznak majd. A helyi ellenzék szerint, olyan sokan jönnek, hogy azt a városban is észre lehet venni. 

„Több ezer külföldi, valószínűleg török vendégmunkás érkezik a városba, meghatározott ideig itt fognak lakni és információink szerint konténer házakban. Én azt a kérdést vetettem fel a közgyűlésen megkérdezve a polgármesteri vezetést, hogy vajon ilyen mennyiségű külföldi munkavállaló érkezésére a város miként készült fel” – fogalmazott az ATV Híradójának Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület önkormányzati képviselője. A DK Debrecenben élő parlamenti képviselője szerint eredetileg magyar munkahelyek teremtését ígérték a gyár beharangozásakor.

„Most azt halljuk, hogy több mint kétezer pakisztáni, török, meg ki tudja milyen vendégmunkást akarnak idehozni. Bódévárosba telepítve, ahol se a közbiztonság, se a közegészségügy, se az egészségügyi ellátás, se az oktatás, se semmi nem lesz megoldva” – fogalmazott Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője.

Debrecen polgármestere azt mondta: nem érti a baloldali képviselők aggodalmát, mert a városban már most is közel száz nemzet polgárai dolgoznak, tanulnak.

Címkék: BMW, Debrecen