KSH: júliusban 3,0 százalékkal nőtt az építőipari termelés

KSH: júliusban 3,0 százalékkal nőtt az építőipari termelés

Új építésű lakások az észak-karolinai Raleigh belvárosában (Fotó: Brandon Griggs/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Júliusban 3 százalékkal nőtt az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve az előző havi 8,1 százalékos csökkenés után. Az épületek építéséé 0,5 százalékkal, az egyéb építményeké 7,0 százalékkal növekedett. A júniusinál 5,8 százalékkal nagyobb volt az ágazat szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az MTI által is idézett közlemény szerint az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 0,3 százalékkal nagyobb volt a tavaly július véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 14,7 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 12,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. „Az év első hét hónapjában az építőipari termelés 6,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét” – közölte a KSH.

Címkék: építőipar, KSH