Lehet, hogy a kutak egy része inkább bezár, de nem adja 480 forintért az üzemanyagot

Lehet, hogy a kutak egy része inkább bezár, de nem adja 480 forintért az üzemanyagot

A Mol üzemanyagtöltõ-állomása a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A benzin esetében literenként 26, a gázolajnál 32 forintos árcsökkenést jelent a jelenlegi árhoz képest a kormány azon döntése, hogy hétfőtől a kutaknak 480 forintos áron kell adnia a üzemanyagot. A Napi.hu kiszámolta, hogy egy benzines teletankolásnál 1300, gázolajnál 1600 forintot nyerhetnek majd az autósok. A számla különbözetét a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a cégek állják majd, mert a kormány nem csökkenti az üzemanyagok adóját. Iparági szakértők szerint az is lehetséges, hogy a cégek egyes kutaik ideiglenes bezárásával próbálják majd mérsékelni a veszteségeiket. Erre a lehetőségre a jelek szerint a kormány is felkészült, ugyanis azt is megjegyezték, hogy nem kötelezhetik kereskedésre a kutakat.

A Pénzcentrum.hu kalkulációi szerint szerint az árcsökkentés a kisebb forgalmú kutak esetében gyakorlatilag megeheti a telephely hasznát, így ezeknél fordulhat elő, hogy ideiglenesen leengedik a sorompókat.