Majdnem kétmilliárdos osztalékot vettek ki az Orbán Viktor apjának cégéből

Majdnem kétmilliárdos osztalékot vettek ki az Orbán Viktor apjának cégéből

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1,8 milliárd forint lett a profit 2021-ben az Orbán család gánti kőbányájában – írta meg a 444 a Dolomit Kőbányászati Kft. beszámolójából. Az Orbán Győző érdekeltségébe tartozó cég 2020-at 3 milliárd 513 milliós árbevétellel és 1 milliárd 136 millió forintos adózott eredménnyel zárta, 2021-ben viszont rekordnak számító 5 milliárd forintra hízott a forgalom (ez 43 százalékos gyarapodás), a profit pedig 1,8 milliárd forint lett.

Kőeladásból 4,3 milliárd forint bevétele volt a cégnek. A nyereséget pedig ki is vették: május 18-án döntöttek úgy, hogy 1,8 milliárd forint lesz az osztalék, de ez nem csak az Orbán családé, hiszen Orbán Győző, a miniszterelnök apja csak a többségi tulajdonos.

A 444 azt írta, három ügyvezetője van a cégnek: Orbán Győző Bálint, aki Orbán Viktor miniszterelnök édesapja, Orbán Győző, a kormányfő öccse és az 1987-es születésű Orbán Dávid, akiről eddig nem lehetett hallani, de több forrásból is úgy értesült a portál, hogy Orbán Győző fiáról van szó, tehát a miniszterelnök unokaöccse.

Címkék: Orbán Győző