Még súlyosabb lesz a gazdaság visszaesése a második negyedévben

Még súlyosabb lesz a gazdaság visszaesése a második negyedévben

(Fotó: Mercedes-Benz.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyarországi Mercedes-gyár anyavállalata, a Daimler-csoport hatalmas visszaesésről számolt be csütörtökön megjelent első negyedéves beszámolójában – írja a Portfólió.

A cégcsoport bevétele 68,9 százalékkal 719 millió euróra csökkent a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva. 

A francia Renault is rossz negyedévet zárt, árbevétele az első negyedévben 19,2 százalékkal 10,13 milliárd euróra csökkent, ami 18,3 százalékos visszaesést jelent.

A svédországi Volvo árbevétele pedig az első negyedévben 107 milliárd koronáról 15 százalékkal, 91 milliárd koronára esett vissza.

Az év közepétől nehéz helyzetbe kerülhet a magyar építőipar is | Magyar Hang

Az autógyártókhoz képest még jól jártak a nagy elektronikai termék, illetve alkatrészgyártók. Az adatok legalábbis erre utalnak.

A világ legnagyobb golyóscsapágy gyártójának számító SKF árbevétele az első negyedévben 21,3 milliárd koronáról 5,6 százalékkal 20,1 milliárd koronára esett vissza.

A luxuscikkeket értékesítő francia Hermes, az értékesítés árbevétele 1,6 milliárd euróról 7,7 százalékkal 1,5 milliárd euróra esett vissza az első negyedévben.

A szintén francia, elektromos eszközöket gyártó Schneider Electric árbevétele 7,6 százalékkal 5,8 milliárd euróra csökkent.

A vállalatok vezetői közül egy sem mert arra vállalkozni, hogy megbecsülje az éves visszaesés várható mértékét a nagyon bizonytalan egészségügyi és gazdasági helyzet miatt. Az azonban bizonyosnak tűnik, hogy a második negyedév veszteségei nagyobbak lesznek majd az év első három hónapjában mért esésnél.