Megalapították a boltok maradékait összegyűjtő állami céget

Megalapították a boltok maradékait összegyűjtő állami céget

Az Aldi diszkontlánc budapesti, I. kerületi, Mészáros utcai üzlete 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Képünk Illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megalapította az állam az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft.-t, amely az élelmiszer-pocsékolásnak vetne véget azzal, hogy februártól összegyűjti a boltokból a 48 óra múlva lejáró termékeket – vette észre a Napi.hu.

Mint írják, 3 millió forintos tőkével hozták létre, a tulajdonosa az állam, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felügyelete alatt működik. Az Opten cégadatbázis szerint az a Hodorics András irányítja a társaságot, aki korábban a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgató-helyetteseként is dolgozott.

A decemberben elfogadott törvénymódosítás értelmében a 100 milliárd forintnál nagyobb árbevételű kereskedelmi láncoknak fel kell ajánlaniuk a lejárati határidőhöz közeledő egyes élelmiszereiket az állami társaságnak.