Mfor: öngyilkos lett az egyik leggazdagabb magyar

Mfor: öngyilkos lett az egyik leggazdagabb magyar

Claessens Peter, a magyar tulajdonú Claessens Group cégcsoport egyik tulajdonosa beszédet mond Magyarország egyik legnagyobb, épülő, összesen 32 ezer férőhelyes sertéshizlaldája egyik épületének bokrétaünnepségén a Somogy megyei Böhönyéhez tartozó Terebezdpusztán 2018. március 29-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt a 47 éves Somogy megyei agrárvállalkozó, Claessens Peter, aki testvéreivel a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint – értesült az Mfor.hu.

A gazdasági portál információi szerint önkezével vetett véget életének a saját otthonában. Úgy tudják, a döntéshez családi és üzleti nehézségek is egyaránt vezethettek. Adócsalás miatt a NAV is vizsgálatot folytatott ellene – írta a lap –, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. (Frissítés: A NAV kedden helyreigazítást küldött a Magyar Hangnak, melyben azt írták, hogy „a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter üzletember ellen”)

A családi céget vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre. Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik és a több mint 300 főt foglalkoztatva a térség egyik legnagyobb munkaadója. 

A családi cég árbevétele tavaly meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott. Korszerű óljaikban 8500 egyedből álló tenyészkoca-állományt tartanak, az állatok évente 350 ezer malacot fialnak. Ezekből 200 ezret saját hizlaldájukban nevelnek fel, a szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik meg. A tehenészetükben 2000 tehenet tartanak, tejtermelésük éves szinten több mint 24 millió liter. 

Claessens Peter idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el – írta a portál.  

*

Helyreigazítás: A Hang.hu internetes hírportálon 2022. július 11. napján 18:54 órakor: <Mfor: öngyilkos lett az egyik leggazdagabb magyar> címmel közzétett cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Claessens Peter ellen a NAV is vizsgálatot folytatott adócsalás gyanúja miatt. A valóság ezzel szemben az (mint azt magában a cikkünkben is korábban jeleztük - a szerk.), hogy a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Péter üzletember ellen. A valótlan tények híreszteléséért a Claessens családtól és az érintettektől ezúton is elnézést kérünk.”  

Címkék: halál, agrárium