Megvetette a lábát a vendéglátásban Hosszú Katinka

Megvetette a lábát a vendéglátásban Hosszú Katinka

A harmadik helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 22-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új vállalkozást indított Hosszú Katinka, a februárban létrehozott HK SUPERFOOD Kft. profilja éttermi, mozgó vendéglátás – derült ki a Piac & Profit összeállításából. A vállalkozás egyelőre tervezési fázisban van, a cél pedig, hogy a tudatos táplálkozást hirdessék, kiegyensúlyozott és egészséges étkeztetéssel foglalkoznak majd.

A lap az úszónő vállalkozásainak teljesítményét nézte át, arra jutva, hogy az úszóiskolát üzemeltető, illetve a szponzori szerződéseket kezelő Iron Swim jól teljesített tavaly. Pest megyében várható még terjeszkedés, egyelőre új szponzort keresnek.

Az Iron Swim és a ciprusi Rimland Limited által közösen birtokolt, a Swimming League versenysorozatot megalapító Iron International cég kevésbé teljesített jól, a járvány miatt csak Budapesten tudtak versenyeket tartani. Idén már két-három különböző helyszínt terveznek, az alapszakasz pedig nyár végén, szeptember elején kezdődhet majd.

Az Iron International jelenleg 6,513 millió forinttal tartozik az alapítóknak. Az üzleti év lezárásakor fennálló 57,474 millió forint kintlévőségből 52,412 millió forintnyi vevőkkel szemben állt fent. Az Iron International ügyvezetője az úszónő testvére, Hosszú Ádám, az ő részére a társaság tavaly 1,778 millió forint bért fizetett ki. A cégnek mellette két alkalmazottja van még.