Mészáros Lőrinc most már megnyitja két szállodáját a menekülteknek

Mészáros Lőrinc most már megnyitja két szállodáját a menekülteknek

Mészáros Lőrinc 2019. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai háború elől menekülőket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt – írja a két cég szerdai, az MTI-hez eljuttatott közös közleményében.

Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra – mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében – megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotelben egyelőre a következő egy hónapban 360 embert tudnak befogadni, akiknek a szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést is biztosítanak ingyenesen – írták, tudatva: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül péntek óta 116 menekültet helyeztek el. Kiemelték: a menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos OPUS GLOBAL Nyrt. nem vesz igénybe állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést.

Már a háború kitörése óta kérdezte a sajtó, illetve az ellenzék, hogy mikor nyitja meg szállodáit Mészáros Lőrinc a menekülteknek, március elsején azt közölte a cég, hogy „amint konkrét igények fogalmazódnak meg a humanitárius segélynyújtással kapcsolatban, az OPUS GLOBAL Nyrt. kész haladéktalanul segíteni”. Jakab Péter Jobbik-elnök akkor erre úgy reagált, hogy akkor ő felkéri a céget, ha erre várnak.

A Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. azt is közölte közleményében, hogy leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttatnak a menekülteknek. A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre. Mindemellett az OPUS-TIGÁZ Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet rendelkezésére logisztikai kapacitásuk növeléséért - ismertették.