Miért szeretjük a videós tartalmakat, és ez hogyan hat a marketingre? (x)

Miért szeretjük a videós tartalmakat, és ez hogyan hat a marketingre? (x)

Az online marketingen belül egyre nagyobb szerep jut a tartalommarketingnek, azon belül is a videómarketingnek, videós hirdetéseknek, elsősorban az okostelefonok okozta fogyasztási szokások átalakulása révén. Alapvetően azon az emberi tulajdonságon alapszik, hogy a képi anyag feldolgozása sokkal könnyebben, gyorsabban megy az agyunknak, mint a szöveges tartalmaké.

A videós tartalmak nemcsak a termék vagy szolgáltatás lényegét adják át, hanem hangulatot, érzelmeket is társítanak hozzá, amellyel emocionálisan hatnak a nézőre, ebből kifolyólag és a könnyebb fogyaszthatóság miatti nagy nézettségnek köszönhetően komoly elérést és konverziót jelenthetnek.

Használd ki a videómarketing előnyeit!

Az egyes tartalmak, weboldalak elérése az emberek problématudatán alapul, ugyanis ez vezeti őket a Google keresőjébe, és ez az, ami miatt átkattintanak a találati listán megjelenített oldalra, tartalomra. Amennyiben videós tartalmat találnak, nagy a valószínűsége, hogy megnézik. Az Ideastyle profi csapata a videómarketing területén is otthon van, image, vírus- és extrém videók készítését, reklámfilmek forgatását is vállalják.

A kéretlen reklámok ideje lejárt, ma az emberek megoldásokat keresnek a problémáikra, és a jól marketingelt anyagok így jutnak el hozzájuk. A videók az emberi kíváncsiságra, érdeklődésre építenek, miközben megalapozzák a bizalmat, meggyőzik a látogatókat azáltal, hogy ingyenes anyagokkal segítik a felhasználókat a problémáik megoldásában.

Marketing eszközök és videós anyagok

A keresőoptimalizálásban is a vállalkozás segítségére lesznek az értékes tartalommal rendelkező, beágyazott videós anyagok, ugyanis segítik a találati listán való előrejutást azáltal, hogy ezek révén a látogatók több időt töltenek az oldaladon.

A marketing eszközöket az egyedi igényeknek megfelelően a marketing stratégia ismeretében kell megválasztani, illetve a kampányokat is ezekre építve kell megtervezni. A videók használatával a képi vagy szöveges tartalmaknál nagyobb elérést lehet produkálni.

A közösségi média felületeken a videómegosztások száma is nagyobb, mint a szöveges tartalmaké, ezáltal az organikus forgalom is növelhető általa.

Nem mellékes a honlap kialakítása

A weboldalkészítés összetett dolog, hiszen annak érdekében, hogy beteljesítse a küldetését, vagyis látogatókat vonzzon az oldalra, illetve megtartsa, vásárlóvá konvertálja azokat, számtalan feltételnek kell teljesülnie.

A honlapon alkalmazott képek, de leginkább a videós anyagok felkeltik a látogatók kíváncsiságát, és ha választ is adnak a kérdéseikre, akkor tökéletes eszközei a marketingnek. Videókkal meggyőzhetőbbek a felhasználók, hiszen a személyesség bizalomépítő.

A céljaid ismeretében, a stratégiádnak megfelelően készíthetsz otthon, illetve profi körülmények, profi csapat segédletével is videókat. Ne feledd, a videó a vállalkozásépítés fontos része, a kommunikáció egyre kihagyhatatlanabb csatornája. Élj vele, előzd meg versenytársaidat!

Címkék: marketing