Minden idők legnagyobb gazdasági csomagjáról beszélt Orbán Viktor

Minden idők legnagyobb gazdasági csomagjáról beszélt Orbán Viktor

Orbán Viktor az először néma Facebook-videójában (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebook-oldalán mostanában gyakran rövid videókkal jelentkező Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal arról rakott fel egy közel fél perces felvételt, hogy nagy erőkkel dolgoznak minden idők legnagyobb gazdasági mentőcsomagján a koronavírus-járvány negatív hatásainak ellensúlyozására.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumból közvetített telekonferencián személyesen résztvevő Palkovics László miniszter mellett a következők működtek közre:

  • Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport vezetője,
  • Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke,
  • Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója,
  • Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára,
  • Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége) elnöke.

Security Check Required

null

A kormányfő szerint három témával foglalkoznak: 2020-as költségvetés átírása, a 2021-es költségvetés megtervezése az újjá alkotott 2020-as költségvetés alapján, valamint minden idők legnagyobb gazdaságmentő csomagjának összeállítása.

Nemrég írtunk arról, hogy a bejelentések ellenére továbbra sincs még nyoma a múlt héten bejelentett gazdaságélénkítés kiterjesztésének, holott azt egyre több szakember is sürgősnek tartaná.

Nem érkezett meg az ígért újabb mentőcsomag | Magyar Hang

Miközben a kiterjesztett gazdaságélénkítésnek egyelőre még nincs nyoma, a miniszter a „túlhatalomtörvény” várható hétfő éjféli életbelépéséről beszélt. Pedig a magyar gazdasági szakemberek elengedhetetlennek tartják a mielőbbi beavatkozást.