Minden üzemanyagot eladhatnak a független kutak

Minden üzemanyagot eladhatnak a független kutak

Hiány. Fotó: György Zsombor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) azt az ajánlást tette a hozzá tartozó kutaknak, hogy szabadítsák fel készleteiket, és korlátozás nélkül értékesítsenek minden rendelkezésükre álló üzemanyagot. Erről a szervezet közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket.

Telefonon érdeklődtünk, pontosan mit jelent ez, Egri Gábor elnök pedig elmondta: eddig meg volt szabva, hogy napi hány liter üzemanyagot adhatnak el, ha pedig ezt a limitet elérték, aznap már nem jutott az érkezőknek. Ezután viszont mehet minden, ami a csövön kifér, ameddig pedig rendelkezésre áll üzemanyag, ki fogják szolgálni a vásárlókat. A közlemény szerint a társult vállalkozások felszabadítják meglévő készleteiket, hozzájárulva az ország akadálymentes, folyamatos mobilitásához. 

Folyamatosan érkeznek hírek az ársapka miatti ellátási problémákról, és már az OMV is elismerte, hogy gond van, nem tudnak elegendő üzemanyagot behozni a saját kúthálózatuk ellátására. A schwechati finomító ideiglenes leállása miatt nem tudnak kellő mennyiségben szerezni, jelenleg az OMV Hungária Kft. a szabadpiacról rendes áron, illetve a Moltól tudja biztosítani az üzemanyag-ellátást. A Mol viszont nem tudja növelni a szállítási mennyiséget, pedig a cég forgalma jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban.