Negyedével esett vissza az autóeladás

Negyedével esett vissza az autóeladás

Fotó: Unsplash/Takahiro-Taguchi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyári hónapok alatt 25-30 százalékkal esett vissza az autópiac forgalma a koronavírus-járvány miatt az előző év azonos időszakával összehasonlítva – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke szombat reggel az M1-en.

Az elnök szerint a magyar autópiac még mindig jobb helyzetben van, mint a nagyobb nyugat-európai országoké, hiszen ezekben 50 százalékos vagy még ennél is nagyobb visszaesést mértek a nyáron.

Ennek az állhat a hátterében, hogy a tavaszi járványhullám jobban elhúzódott például Spanyolországban vagy Franciaországban, mint Magyarországon. „Tehát mi egy nagyon szerencsés helyzetben voltunk, vagyunk, nem beszélve arról, hogy a kormányzat lehetővé tette – a mi kérésünkre –, hogy a szervizek nyitva maradhassanak” – fogalmazott Gablini Gábor. Hozzátette, az autószalonok és a szervizek a járványügyi protokoll maximális betartásával üzemelnek.

(MTI)