Nem fizet osztalékot az Opus

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem fizet osztalékot az Opus Global Nyrt., a több mint 6,966 milliárd forintos adózott eredmény a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóság döntése alapján eredménytartalékba kerül – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett beszámolóban.

Az osztalékjavaslattal együtt elfogadták a 2020-as, IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) alapján elkészített egyedi, nem konszolidált éves beszámolót, és egyebek mellett az üzleti teljesítményt, valamint a társaság fejlődését bemutató egyedi vezetőségi jelentést is.

Az MTI által is idézett beszámoló szerint 2020-ban az Opus 228,526 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 197,846 milliárd forint saját tőkével zárt. A vállalatirányítással, vagyonkezeléssel foglalkozó Opus Global Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, volt felesége, Mészáros Beatrix által elnökölt cég részvényei pénteken 252 forinton zártak, egy éven belül 307,5 forintig drágultak, és 196,2 forintig gyengültek.