Sokan nem fogadnak már új igényléseket kedvezményes lakásfelújítási hitelre

Sokan nem fogadnak már új igényléseket kedvezményes lakásfelújítási hitelre

Felújítás (Fotó: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorra jelentik be a bankok, hogy már nem érdemes náluk kedvezményes lakásfelújítási hitelért jelentkezni – közölte a Bank360.hu. A kapcsolódó otthonfelújítási támogatás ugyanis csak december végéig van érvényben, a kormány eddig még nem hosszabbította meg.

Három millió forintos támogatást lehetett eddig igénybe venni, most viszont már csak akkor érdemes, ha a felújítás már zajlik. Továbbá abban az esetben érdemes belevágni, ha december 31-éig kiállítják a hitelről az összes számlát.

Az UniCredit Bank már november elején arról számolt be, hogy nem fogad több igénylést a három százalékos lakásfelújítási hitelre. Az OTP Bank december 10-én, a Raiffeisein pedig december 13-án csatlakozott. Az Erste oldalán sem szerepel már a lakásfelújítási hitel, viszont ők egyelőre nem jelentették be, hogy felfüggesztették volna. A K&H Bank, a Takarékbank és az MKB Bank egyelőre nem számolt be ilyesmiről.

A maximum hatmilliós kamattámogatott kölcsönből előfinanszírozni tudják az igénylők a későbbi állami támogatást, továbbá olcsón kapnak forrást a felújítás másik feléhez.

A szintén december 31-éig érvényben lévő babaváró hitel és támogatás meghosszabbítását már bejelentette a kormány, bár jogszabály még nem született erről.