Olcsóbb lehet újra a dízel a kutakon

Olcsóbb lehet újra a dízel a kutakon

A Mol üzemanyagtöltõ-állomása a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Változik szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is – közölte a benzinkutak és áraik monitorozását végző holtankoljak.hu. Mint írják, a benzin esetében bruttó 6 forinttal emelkedik a beszerzési ár, míg a gázolajért bruttó 3 forinttal kell kevesebbet fizetnie a benzinkutaknak. Vagyis, amennyiben a töltőállomások érvényesítik a változásokat, hosszú idő után újra olcsóbban lehet majd dízelt tankolni.

Jelenleg a benzin és a gázolaj átlagára is 606 forint a hazai benzinkutakon, ez szerdán várhatóan az alábbiakra fog változni: a 95-ös benzin literéért átlagosan 612, a gázolajért pedig átlagosan 603 forintot kell majd fizetni. Természetesen a különféle kutak áraiban ezután is nagy eltérések lehetnek, a legdrágább a tapasztalatok szerint az autópályák mentén tankolni.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség elnöke nemrég a Magyar Hangnak arról beszélt, hogy az ársapka tavaly decemberi kivezetése után a fogyasztási adatok mostanra nagyjából megfelelnek a koronavírus előtti időszak számainak, a magas árak miatt viszont kevesebben tankolnak prémium üzemanyagot.

 

Címkék: dízel, benzin, benzinkút