Parragh Lászlót bírálja a budapesti iparkamara

Parragh Lászlót bírálja a budapesti iparkamara

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeirol tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Parragh László kommunikációja alapszabály-ellenes, és gyakran sérti a vállalkozókat – közölte hétfőn a hvg.hu szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Felszólították Parraghot, hogy a kamara nevében csak az MKIK alapszabályát betartva tegyen bármiféle nyilatkozatot. Szerintük elnökségi állásfoglalás nélkül nyilatkozott a vezető többek közt a katával kapcsolatban is. A BKIK szerint már a 2020-as lesz Parraghra is a döntéshozatali rendszert megkerülve tett javaslatot, később pedig a kata tervezett átalakítása kapcsán csak ígérgette egy elemző és javaslattevő bizottság felállítását.

„A kata ügyet lehet tekinteni Parragh László elnöki »teljesítménye« állatorvosi lovának” – jelentette ki a BKIK, megjegyezve, már a jogalkotáskor is bele volt például kalkulálva, hogy az állatorvosok közül kerül majd ki sok katás, és nem értik, Parragh miért lepődött meg ezen. Szerintük annak sem most kellene az elnök eszébe jutnia, hogy a katát 2013 óta nem emelték, és hogy most viszont jelentős feszültségekkel járna az egyszeri tehernövelés.

„Parragh László a kata megszüntetését javasló és számos más alapszabály-ellenes nyilatkozata a BKIK elnökségének álláspontja szerint már több éve rontja a teljes kamarai rendszer, valamint tisztségviselői, munkatársai reputációját”, közölte a BKIK.

Egyébként a kormány éppen hétfőn nyújtott be javaslatot a kata módosítására, aminek értelmében a vállalkozók csak magánszemélyektől juthatnának bevételhez.