Egy volt adónyomozó szerint a legmagasabb szintről intézkedhettek Gattyán ügyében, a NAV ezt visszautasítja

Egy volt adónyomozó szerint a legmagasabb szintről intézkedhettek Gattyán ügyében, a NAV ezt visszautasítja

Gattyán György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar politika legmagasabb szintjéről intézhették el 2021-ben, hogy Gattyán György milliárdos vállalkozó megússzon egy 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyet – erről beszélt egy korábban a NAV-nál az ügyön több éven át dolgozó nyomozó, Tiszolczi Lajos a Partizán hétfői videójában. Az állítások kapcsán megkerestük a NAV-ot is. 

Tiszolczi azt állította a videóban, hogy három rendkívül jó politikai kapcsolatokkal rendelkező külső személy, akik közül kettő széles körben ismert, közbenjárt az ügy megszüntetése érdekében. Így végül ugyan a NAV eredetileg vádemelésre készülhetett, végül később bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. Tiszolczi később úgy érezte, ellehetetlenítik a munkahelyén: nem kapott érdemi feladatokat, majd véleménye szerint szabálytalan utasításokkal és más adminisztratív kellemetlenségekkel próbálták elérni, hogy magától távozzon. Gattyán György ezt

Az ügyben a Magyar Hang kereste a NAV sajtóosztályát. Válaszuk szerint a hivatal „eljárásaiban mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el. Minden ettől eltérő állítást a leghatározottabban visszautasít. A Partizán Youtube-csatornáján ma megjelent videóban idézett ügyben a NAV minden jogi eszközt kihasznált, azonban a hazai és nemzetközi jogi fórumokon az alperesnek kedvező döntés született.” Hozzátették, hogy minden olyan állítással szemben, amely alkalmas a NAV-ba vetett közbizalom megingatására, megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

A Media1 eközben arról írt még vasárnap este, távozik a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom éléről Huszár Viktor pártelnök. Ezzel kapcsolatban a lap kereste Nemes Tamást is, a Gattyán nevével fémjelzett Docler csoport kommunikációs igazgatóját. Nemes még vasárnap azt állította, hogy a távozásnak nincs köze a hétfőn adásba került interjúhoz. – Tőlünk interjút nem kértek sajnos. A Partizán interjú kiszivárgott részletei gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tartalmaznak. Bízunk abban, hogy az interjúban az is elhangzik, hogy Gattyán György ügyében az elmúlt több mint egy évtizedben az összes hazai és nemzetközi jogi fórum neki adott igazat, így az Európai Bíróság is. Ezek tények, az összes többi feltételezés – mondta a lapnak. Huszár esetleges távozása kapcsán pedig a kommunikációs igazgató azt közölte, felmerült a lemondása, de erről a párt elnöksége dönt majd ezen a héten. Nemes Tamás a Telex megkeresésére is válaszolt: „Az ellenünk folyó eljárásnak – a sajtóban megjelent hírekkel szemben – nincs vége. Az adóhatósággal az adott ügyben még perben állunk, tehát szó sincs arról, hogy az ügyünket lezárták volna” – írta.

Gattyán György 2021 végén bejelentette, hogy beszáll a magyar politikába, el is indult a 2022-es országgyűlési választáson.

Címkék: Gattyán György