Petíciót indít a DK a katás adózás megszüntetése ellen

Petíciót indít a DK a katás adózás megszüntetése ellen

Kálmán Olga (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást – jelentette be a párt frakciószóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga szerint az elmúlt napokban Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja.

Ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási formáját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással - fogalmazott a frakciószóvivő. Hozzátette: emiatt több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe.

Ez az adóemelés nyilván annak a fideszes megszorító csomagnak a része, amelyet a héten kezdett bejelenteni „Orbán Viktor törvénytelen kormánya” – mondta az ellenzéki politikus.

Kálmán Olga hangsúlyozta: a DK elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, és nem fogják tétlenül nézni, hogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, a kis- és családi vállalkozásokkal fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát.

Ha a kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor „forduljon a saját oligarchái felé” – javasolta a politikus.

(MTI)

Címkék: DK, Kálmán Olga, KATA

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben