Rogán utasításba adta, a bankoknak kell reklámozni, hogy a kormánynak köszönhető a kamatstop

Rogán utasításba adta, a bankoknak kell reklámozni, hogy a kormánynak köszönhető a kamatstop

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bankoknak egyenszövegben kell tájékoztatniuk az ügyfeleiket, hogy a kormánynak köszönhetik a jelzáloghitelek kamatainak rögzítését, és arról is, pontosan mennyit nyernek az intézkedéssel – írta meg a Hvg.hu. Utóbbi hasonló ahhoz, ahogy a rezsicsökkentést fel kell tüntetni a közműszolgáltatóknak.

Mindez Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnökének rendeletéből derült ki, ahol pontosan megjelent, hogy milyen szövegnek kell szerepelni a tájékoztatóban.

Orbán Viktor karácsony előtt jelentette be, hogy a kormány 2022 közepéig a 2021 októberi szinten rögzíti a jelzálogalapú hitelek kamatait. Az intézkedés a változó kamatozású ingatlanhiteleket érinti. A Hvg.hu szerint összességében 30 milliárd forintot jelenthet, amit a bankoknak kell állni.