Sarka Katáékat és az MCC-t is támogatásra érdemesnek találta a Szerencsejáték Zrt.

Sarka Katáékat és az MCC-t is támogatásra érdemesnek találta a Szerencsejáték Zrt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója, a Mandiner lapigazgatója A magyar külpolitika és külgazdaság kihívásai című beszélgetésen az esztergomi MCC Feszten 2022. július 30-án. (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sarka Kata férjének vállalkozása 40 milliót, az állami százmilliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collégium (MCC) pedig 5 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeket osztó leányvállalatától szeptemberben – írta meg a Hvg.hu a cég beszámolója alapján.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 70 millió forintot osztott ki múlt hónapban, mégpedig négy szervezet között, a következő módon:  Netrise Hungary Kft. 40 millió Ft+Áfa, Mathias Corvinus Collegium 5 millió Ft+Áfa, Magyar Állami Operaház 20 millió Ft+Áfa, Herald Europa Kft. 5 millió Ft+Áfa.

A Netrise Hungary Kft. a femcafe.hu bői portál kiadója. Egyedüli tulajdonosa Bessenyei István, aki miután 11 évig járhatott MSZP-s belépővel a Parlamentbe, 2017-ben a kormányfő lánya, Orbán Ráhel köreiben tűnt fel, később pedig Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt, utóbbit feleségül is vette, mostanában pedig az ATV vezérigazgatójával közös bulvárbizniszt visz – írja a Hvg. A cég ráadásul már 2029 is kapott 40 milliót, 2018-ban pedig 35-öt a lottócégtől.

A Herald Europa Kft. a World Press Photo (WPP) kiállítás szervezője.