Schmuck Erzsébet: A családokon alig segít, de a kisboltoknak „halálos ütés lehet” az árstop

Schmuck Erzsébet: A családokon alig segít, de a kisboltoknak „halálos ütés lehet” az árstop

Húspult a tatai Interspar hipermarketben a megnyitó napján, 2019. június 5-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP társelnöke szerint csupán kampányfogás és rossz eszköz az infláció megfékezésére egyes élelmiszerek árának befagyasztása. Schmuck Erzsébet szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a családokon alig segít az intézkedés, miközben a kisboltoknak „halálos ütés lehet”.  

A családok havonta legfeljebb 1-2 ezer forintot spórolhatnak azzal, hogy a kormány befagyasztotta hét élelmiszer árát – jelentette ki a politikus, hozzátéve: az intézkedés a Magyar Nemzeti Bank szerint sem eredményez 1 százalékpontos inflációcsökkenést.

A nagyáruházak a bevételkiesést ráterhelhetik a többi termékükre vagy a beszállítókra, a hazai kisboltokra viszont „halálos ütést mérhet” a döntés – mondta Schmuck Erzsébet. Ezen üzleteket ugyanis már a minimálbér emelése is sújtja.

A képviselő szerint ehelyett az alapvető élelmiszerek áfáját kellett volna csökkenteni, mert azzal mindenki jól járt volna, csupán az állam esett volna el némi bevételtől. Vagyis szerinte „kevesebb maradt volna korrupcióra”. Azt ígérte: a Márki-Zay Péter vezette kormány 5 százalékra mérsékeli majd az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját.

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg