Simicska Lajos kapott ötmillió forintot a panziójára

Simicska Lajos kapott ötmillió forintot a panziójára

Vida Ildikó egykori főnökével, Simicska Lajossal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. is nyert ötmillió forintot panziófejlesztésre – vette észre az Mfor az MTÜ által publikált döntési listában.

A lap megjegyzi, hogy amióta Simicska Lajos a teljes cégbirodalmától megvált és az Mészáros Lőrinc köreihez került, ez az első eset, hogy újra kormányzati forrásokhoz jut.

Nemrégiben arról számolt be az Mfor, hogy Simicska Lajos egyetlen megmaradt cége még mindig veszteséges, de a tőkeerőssége javult. Ez a cég üzemelteti a Faunus Vendégházat is Hárskúton. „Szeretettel vár a Simicska család Faunus Vendégháza Hárskúton” – olvasható a bemutatkozásban. A legolcsóbb szoba 16 ezer forintba kerül, a narancs apartmanban viszont már 56 ezer forintba kerül egy éjszaka. Simicska vagyona 83 milliárdról 27 milliárdra csökkent, így a 100 leggazdagabb magyar listáján már csak a 49

Az Mfor más érdekes nevet is talált a győztesek listáján: a Vertical Art Kft. négymillió forintot nyert egy hollókői panzió fejlesztésére. A cég tulajdonosai pedig Becsó Károly és Becsó Zsolt, mindketten a Fidesz parlamenti képviselői.

Korábban arról számoltunk be, hogy túlnyomórészt a NER-hez kötődő vállalkozóknak adta a forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-programban.