Szijjártó bejelentette: stratégiai megállapodást kötöttek az Alstommal

Szijjártó bejelentette: stratégiai megállapodást kötöttek az Alstommal

Képünk csak illusztráció! Egy Alstom Metropolis metrószerelvény Budapesten, a 2-es metróban (Fotó: Miloton/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött a francia Alstommal, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország lokális kivétel lehessen a küszöbön álló európai recesszió alól – írja az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentését idézve.

A tárcavezető hangsúlyozta, a jelenlegi súlyos gazdasági válságban rendkívül fontos a gazdasági növekedés fenntartásához a befektetői bizalom és a nagy nemzetközi vállalatok újabb beruházásainak megnyerése.

Emlékeztetett,a gépipari konszern globális piacvezető a vasúti gyártás terén, és a 650 embert foglalkoztató mátranováki üzeme is jelentős központja a tevékenységének, az itt készült alkatrészeket a legkorszerűbb technológiákhoz használják fel. Leszögezte: az Alstom elkötelezett magyarországi kapacitásai bővítése, újabb munkahelyek teremtése mellett.

Szijjártó Péter fontosnak nevezte a vállalat szerepét az innovációban és a kutatás-fejlesztésben, és arra is kitért, hogy az Alstom építette meg a világ első hidrogénvonatát. A hidrogén fontos eleme lehet a jövő energiabiztonságának, így az együttműködés ezen a téren a kapcsolat további mélyítésével járhat – mutatott rá.