Szakszervezet: Elfogadhatatlan a Corvinus „lerohanásszerű” átalakítása

Szakszervezet: Elfogadhatatlan a Corvinus  „lerohanásszerű” átalakítása

A Corvinus főépülete (Fotó: Farkas Szilveszter, Flickr, Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elítélte a Corvinus „lerohanásszerű és elfogadhatatlan” átalakítását a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ). A szervezet hétfői közleményében szolidaritását fejezte ki az egyetem polgáraival, úgy vélve, hogy az alapítványi modell eleve veszélyezteti az egyetemi autonómiát. Felelős előkészítést követően, az érintetteket bevonva döntsenek a változtatásról – kérte az FDSZ a Telex szerint.

A nyári szünetig hátralévő időben akarják a Corvinus akadémiai-intézeti szervezetének teljes átalakítását véghez vinni, az FDSZ szerint pedig ez az idő mindenképpen kevés rá. „A lerohanásszerű végrehajtás mellett elfogadhatatlan az is, hogy az átalakítás előkészítése az érintett oktatói-kutatói közösségek bevonása nélkül történt, nem előzték meg nyilvános fórumok, honi, nemzetközi szakmai viták sem. Továbbá egy pusztán vázlatos (14 diából álló) tervezet alapján zajlik” – szögezte le a szakszervezet.

A főiskolai dolgozók úgy látják, ha végrehajtják a jelenlegi átalakításokat, akkor a társadalomtudományi egyetemként, illetve üzleti főiskolaként is nevet szerzett intézményt eltolhatják az üzleti főiskolaszerű működés felé.

A Corvinus mostani tizenegy intézete helyett szintén tizenegy, de immár tudomány területenként szervezett intézetet hoznának létre, ezek egyenként nagyjából ötven fősek lennének.