Százmilliárdot csoportosított át a kormány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 102 milliárd forintot csoportosított át a kormány a csütörtök este megjelent határozat szerint – számolt be róla az Mfor. Ezt négy helyről vonták el, a Központi Maradványelszámolási Alaptól, a Beruházási Előkészítési Alaptól, a gazdaságvédelmi programtól, valamint az önkormányzatok általános feladatainak működési célú támogatásától.

A legtöbbet, 63 milliárdot a gazdaságvédelmi programtól vitték át. Ötven jut a járvány miatt szükséges versenyképesség-növelő támogatásokra, valamint tizenhárom a közúthálózat fejlesztésére.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 36,5 milliárdot vontak el. Innen a Terrorelhárítási Központ 3,5, a Honvédkórház 2,2, a Nemzeti Sportközpontok 1,1 milliárdot kap. A honvédség dologi kiadására 6,8 milliárdot utalnak még, sportlétesítmények fejlesztésére 4,07 milliárdot, a Pénzügyminisztériumon belül a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság beruházásokra pedig 8,44 milliárdot.

Orbán: Új kijárási szabályokat alkotunk a jövő hét végére | Magyar Hang

A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában arról beszélt, mi várható május 3-át követően.

A Beruházási Előkészítési Alaptól négyszázmilliót adnak a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztésére, míg az önkormányzatok működési célú támogatásából 1,5 milliárdot visznek át a fővárosi, megyei és járási kormányhivatalok személyi jellegű kiadásaira, további egymilliárd pedig vasútfejlesztésre jut.