Szél Bernadett: Süli azt mondja, nincsenek meg neki Paks II. előkészítő anyagai

Szél Bernadett: Süli azt mondja, nincsenek meg neki Paks II. előkészítő anyagai

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Süli János azzal védekezik Szél Bernadett szerint, hogy nincsenek meg neki a paksi bővítésről szóló megállapodást előkészítő anyagok. Az üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszter legalábbis az ügyvédi irodáján keresztül azt üzente, hogy nem tudja kiadni az anyagokat, mert azok nem állnak rendelkezésére.

A független parlamenti képviselő azt írta, állítólag, amikor 2018-ban a Miniszterelnökségtől a feladat Sülihez került, és minden iratot átadtak, akkor az előkészítő anyagok nem cseréltek gazdát. Süli állítja, emiatt a bíróság sem kötelezheti őt az adatok kiadására.

„Magyarul az a miniszter, aki az évszázad nukleáris projektjét irányítja Magyarországon, nincs képben arról, hogy mi a megállapodás alapja, mert azt elfelejtették odaadni neki, neki pedig az elmúlt 8 évben nem is hiányzott” – közölte Szél Bernadett.

Az oroszokkal 2014. január 14-én írták alá a megállapodást Paks II.-ről, Szélék pedig a poszt szerint azóta kérik, hogy hadd lássák az előkészítő anyagokat.