Szigorít a Mol, kannába tankolásnál megszűnik a hatósági ár

Szigorít a Mol, kannába tankolásnál megszűnik a hatósági ár

Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án (fotó: MTI/Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggeltől újabb korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon. A töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval maximum ötven litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig csak és kizárólag piaci áron lehet majd tölteni – tudta meg az Úgytudjuk.hu.

Értesülésük szerint ha valaki autóba és kannába is tankol ugyanazon tranzakció során, akkor a kasszánál mindkét esetben a piaci árat kell fizetnie, ami péntektől 779 forint literenkénti árat jelent a benzinnél, gázolajnál pedig 833 forintot.

Az információt egy vidéki Mol töltőállomás dolgozójának Facebook-oldalán is megtaláltuk, mint éjféltől életbe lépő változás. Ő azt is írta, hogy az edényzetre a korábbi 20liter/nap limit megszűnik, 50 litert lehet vinni, igaz már normál áron. Később több más kút hivatalos oldalán is megjelent a közlemény.

Csütörtökön Bujdosó Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője újra arra figyelmeztetett, hogy ellátási problémák lehetnek a következő hetekben Magyarországon, azaz nem mindig lehet majd minden üzemanyagot kapni a felpörgő nyári üzemanyag-fogyasztás miatt.

Közben az ATV Híradója arról számolt be, hogy nem lehet kártyával fizetni a hatósági áras üzemanyagért egy Nógrád megyei benzinkúton. Nádújfalun csak készpénzzel vagy azonnali utalással egyenlíthetik ki a vevők a számlát. Ha valaki mégis ragaszkodik a bankkártyához, az üzemanyag valós árát kell megfizetnie. „Különböző költségeket, a banki terminál költségét, a rezsiköltséget, a szállítás költségét, a munkabéreket a benzinkút fizeti és ez már annyira megterhelő egy vállalkozó részére, hogy azt már nem tudja fizetni. Én 11 éve dolgozom már ezen a benzinkúton, ennyi probléma még soha nem volt, mint az elmúlt félévben a különböző rendeletek miatt” – mondta Kuris Anita.