Szijjártóval fotózkodott Kóka János, aki rendre kivételezett helyzetbe kerül

Szijjártóval fotózkodott Kóka János, aki rendre kivételezett helyzetbe kerül

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A Külügyminisztériumban járt Kóka János, cége pedig kapott is 287 milliót egy 574,5 milliós beruházáshoz – vette észre a 444. Elismerés a cégeknek a bátorságért, hogy a mostani világgazdasági körülmények mellett is készek beruházni, írta a külügyminiszter a Facebookra posztolt kép mellé.

A volt SZDSZ-es miniszter és pártelnök a Doktor24 Medicina Zrt. igazgatósági elnöke, ez a cég is kap támogatást a koronavírus hatásainak ellensúlyozására. Szijjártó közlése szerint három cég vállalt ezúttal összesen 1,7 milliárdnyi beruházást, amelyekhez a kormány 682 milliós támogatást biztosított.

Persze rendes körülmények között épp az lenne a természetes, hogy egy korábbi kormány embere éppúgy támogatáshoz juthat, mint az, aki az aktuális hatalmat képviseli. Csakhogy láthatóan ez nem szokott így lenni, Kóka viszont rendre kivételezett helyzetbe kerül. Volt, hogy Szingapúrba vagy Szaúd-Arábiába utazott kormányzati delegációval, és diplomata-útlevél is járt neki ehhez.

Ahogy a 444 említette, a Fidesz egri elnöke beszélt arról egy korábban kiszivárgott felvételen: „Szeretnénk az árkokat betemetni, akit lehet, áthúzni erre az oldalra, mindenkit, aki idomul. Vannak lehetőségek pozíciókat adni. Meg kell mondanom, Kóka János kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál. Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent. Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad, mert abban a pillanatban ellenséggé válik.”