Tegnap megdőlt az ország áramfogyasztási rekordja

Tegnap megdőlt az ország áramfogyasztási rekordja

Vezetéktartó oszlop, amelyen távvezetékeket feszítenek ki a Duna felett Magyarország és Szlovákia között, Gönyű közelében 2021. március 2-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előzetes adatok szerint tegnap délután megdőlt az idén február 11-én mért országos áramfogyasztási rekord – tette közzé a honlapján szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir). A Mavir szerint háromnegyed öt körül a bruttó rendszerterhelés negyedórás átlag értéke elérte a 7210 megawattot (MW). Február 11-én 7119 MW-os terhelést regisztráltak.

A hazai termelés mintegy 4390 MW-os értékéből körülbelül 322 MW volt a megújuló energiaforrások teljesítménye, a megújuló részarány így 7,33 százalékos volt a bruttó hazai termelésben, a teljes fogyasztásnak pedig 4,4 százaléka származott megújulókból. A hazai termelést földgáz és nukleáris forrásból származott – jelezte a rendszerirányító.

Címkék: Mavir, áramfogyasztás