Tízmilliárdokat csoportosít át a kormány az állami beruházásokba

Tízmilliárdokat csoportosít át a kormány az állami beruházásokba

A Déli Városkapu Program győztes látványterve, benne az atlétikai stadionnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik az állami beruházásdömping, a kedd esti Magyar Közlönyben kijött határozatok szerint a Budapest-Belgrád vasútvonalra és a ferencvárosi atlétikai stadionra is újabb milliárdokat csoportosít a kormány – írja a Telex.

A Budapest-Belgrád vonal építése miatt a kormány álláspontja szerint a Soroksár–Kunszentmiklós–Tass szakaszon további 240 parkolóra, valamint 300 kerékpártárolóra lesz szükség. A különböző fejlesztések összesen 2,63 milliárd forintot ad a kormány 2025-ig bezárólag.

A határozat szerint a Nemzeti Atlétikai Központ melletti szabadtéri atlétikai edzőpályákra, az azokhoz kapcsolódó sport- és egyéb létesítményekre 24,5 milliárd forintot különítenek el.

Emellett 2,5 milliárd forintot juttat a kormány a Beruházási Ügynökségen keresztül a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Magyar Diplomáciai Akadémia felújítására.