Tovább terjeszkedik a 4iG, ezúttal közös leányvállalatot alapít egy német céggel

Tovább terjeszkedik a 4iG, ezúttal közös leányvállalatot alapít egy német céggel

Fotó: Facebook/4iG

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös tulajdonú informatikai leányvállalatot alapít Budapesten a német Rheinmetall és a 4iG Nyrt. – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. többségi tulajdonosa 51 százalékos részesedéssel a magyar fél lesz. A közös vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall leányvállalatai számára, ugyanakkor a szolgáltatások köre az üzleti igények és lehetőségek függvényében bővülhet.

A 4iG a BÉT-en bejegyzett informatikai és szoftverszolgáltató. Prémium kategóriás részvényei 675 forinton zártak csütörtökön, árfolyamuk egy éven belül 625 és 968 forint között mozgott. A társaság egy éve jelentette be, hogy a Rheinmetall a stratégiai befektetője lesz. A védelmi iparban érdekelt német gyártó 25 százalékot meghaladó részesedéssel rendelkezik a 4iG-ben.

(MTI)

Címkék: 4iG, bét, Rheinmetall