Új dunai vasúti hidat építenek Budapesten

Új dunai vasúti hidat építenek Budapesten

Épül az új vasúti híd Budapesten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Déli Körvasút fejlesztés részeként megkezdődik a második új dunai vasúti híd építése Budapesten – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a a Budapest Fejlesztési Központ vezetője. 

 

A beruházás első ütemeként először az új, harmadik vasúti híd készült el a Duna fölött Budapesten 2021 áprilisában. - Mostanra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által megbízott kivitelező, a Duna Aszfalt végzett az egyik régi híd bontásával, már sorban állnak a Dunán az új hídelemek, beépítésre várva. A bontási munkálatok mellett folyamatosan zajlik az új hídszerkezet fogadásához az alépítmények átalakítása és az acélszerkezetű elemek szerelése, festése, bárkára helyezése. Már 5 darab, egyenként 80 méter hosszú úsztatási egység áll készen a beemelésre, ebből három már a közelben várakozik a Dunán, kettő még a csepeli szerelőterület előtt áll a folyón - írta.

 

Azt is megjegyezte, hogy az emelés tervezetten a következő hetekben, még augusztusban megkezdhető.

 

Vitézy Dávid szerint 2022 végére elkészül mindhárom új híd és ekkor kezdődhet a kapcsolódó vágányszakaszok felújítása, ez körülbelül 2027 végéig tart majd.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom