Új gazdasági csomagot jelentett be Szijjártó Péter

Új gazdasági csomagot jelentett be Szijjártó Péter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a magyar sajtó brüsszeli képviselõinek 2018. május 22-én. Szijjártó Péter a Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjú ülésén (FAC / TRADE) és a Külügyek Tanácsa fejlesztési formációjú ülésén (FAC / DEVELOPMENT) veszt részt a belga fõvárosban (MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs újabb javaslatokat tett le a kormány asztalára, amelyek közül hatot el is fogadtak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az elfogadott javaslatok a következők:

  • Építőipari tőke-programot indít a kormány, amelynek keretében a Magyar Fejlesztési Bank biztosít pénzügyi forrásokat az építőipari vállalatok számára. A pénzt a hatékonyság növelésére lehet fordítani.
  • A magyar kormány azt is elfogadta, hogy a fejlesztési bank hitelezése még rugalmasabb legyen, ezért a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) több mint 200 milliárd forintos újabb hitelezési lehetőséget kapott.
  • A bank az eddiginél szélesebb körben vállalhat garanciát.
  • Az MFB tőke alapjai pedig az eddiginél gyorsabban tudnak befektetni a Magyarországon működő vállalatokban azzal, hogy a szükséges versenyhivatali eljárásokat a tulajdonszerzést követően is le lehet folytatni.
  • Szikszón egy jelentős közműfejlesztést hajtanak végre az ottani iparterületen.
  • Továbbá négy magyarországi ipari parkban a távközlési, az elektronikai-energetikai és vízügyi közműveknek a fejlesztését fogják elvégezni egy 100 milliárdos akció keretében.

A külügyminiszter szerint ezekkel az intézkedésekkel együtt a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs 35 javaslatát fogadta el.