Válasz az árstopra: mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl

Válasz az árstopra: mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl

Fotó: Unsplash/Fikri Rasyid

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl Magyarország – szúrta ki a Pénzcentrum.hu. Az üzletlánc akciós újságjában azt is közlik, hogy a február elsejétől érvényes árstop hatálya eső termékek náluk akciósan, azaz a tavaly októberi áraknál is olcsóbban kaphatóak.

Mint ismert, a 2022. február 1. és 2022. május 1. közötti időszakban, hat termékre vonatkozóan árstop lesz érvényben Magyarországon. A rendeletben megnevezett hatósági áras termékek a következők:

• kristálycukor (fehér cukor),
• búzafinomliszt (BL 55),
• finomított napraforgó-étolaj,
• házi sertés comb,
• csirkemell, csirkefarhát – hát,
• ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

A Lidlben azt ígérik, hogy jövő keddtől még a „jogszabály által előírt hatósági árhoz képest is további kedvezményt” biztosítanak. Így a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, a csirkemellet 150 forinttal, a sertéscombot 100 forinttal, az UHT tejet 19 százalékkal, a csirke far-hátat 14, a napraforgó-étolajat pedig 14-15 százalékkal olcsóbban adják majd, mint január 31-én. 

Ugyanakkor néhány termék esetében mennyiségi korlátozást vezetnek be.

Keddtől ugyanis kristálycukorból és búzalisztből legfeljebb 10-10 kilót, tejből 12 litert, napraforgó-étolajból pedig 10 litert vásárolhatunk egyszerre a Lidl üzleteiben. Mindez a február 3-tól érvényes akciós újságból derül ki. 

A Lidl árképzésével és mennyiségi korlátjával szemben más utat választ egy pécsi kisbolt, amely arra kéri a vásárlókat, hogy ne vegyenek a befagyasztott árú termékekből. A boltosok azt írták ki egy papírra, hogy a kormány a fix árakkal hatalmas terhet rótt rájuk: „A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből!”.

 

 

Címkék: Lidl, árstop