Varga Mihály: Az álhírterjesztésben nincs nyári szünet

Varga Mihály: Az álhírterjesztésben nincs nyári szünet

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Masterplast Nyrt. új egészségipari alapanyaggyártó üzemének átadásán Sárszentmihályon 2021. június 29-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az álhírterjesztésben nincs nyári szünet – fogalmazott a pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán. Varga Mihály bejegyzésében azt írta, hogy a Népszava szerint „még nem volt olyan kormány – beleértve a mostanit is ”, amely ne engedte volna el a költségvetési gyeplőt” választási évben. Az MTI által is idézett tárcavezető szerint a valóság az, hogy a szocialista kormány 2006-ban 9,3 százalékos, Európa-rekorder GDP-arányos hiányszintet produkált, ráadásul mindezt olyan konjunktúra idején, amikor az összes körülöttünk lévő ország jelentős fellendülést ért el.

– Átlagot vonva a nyolc évnyi kormányzásuk hiányaiból, 6,6 százalék feletti értéket kapunk – írta. „Ezzel szemben a 2014-es és 2018-as választási évben a maastrichti kritérium alatti deficitet ért el a kormány, 2,8 és 2,1 százalék volt a hiány. 2022-ben, amikor a koronavírus okozta visszaesésre világszerte nagyobb hiánnyal reagálnak az országok, az 5,9 százalékos magyar szint megfelel az európai uniós átlagnak” – közölte a pénzügyminiszter.

Varga Mihály szerint hiteltelen választási költségvetésnek nevezni egy olyan büdzsét, amely egy rendkívüli válság után a gazdaságot indítja újra. – Ahogy az elmúlt 10 év is alátámasztja, az újraindítást követően visszatérünk a hiány- és adósságcsökkentő pályára – tette hozzá. „Régi baloldali trükk: azzal vádolnak, amit ők maguk csináltak” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében a pénzügyminiszter.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom