Már nem keresik kormánykörökből Varga Zoltánt, hogy megvennék tőle a Centrált

Már nem keresik kormánykörökből Varga Zoltánt, hogy megvennék tőle a Centrált

A Central Médiacsoport Zrt. székháza, a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 9. szám alatt. A Central Médiacsoport Magyarország vezető online és print kiadóvállalata (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs olyan ár, amiért Varga Zoltán üzletember-médiatulajdonos megválna a többek között a 24.hu-t és a Nők Lapját is kiadó Central Médiacsoporttól – jelentette ki a Forbesnak adott interjúban. Azt mondta, az elmúlt fél évben már nem kapott rá ajánlatot, „de előtte sokat és intenzíven. Csak kormányzati oldalról, vagy olyan emberektől, akik a kormányzattal üzletelnek. Tehát ma Magyarországon médiát más nem vesz” – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy szerinte nagyon sok olyan vevő van, aki „kedveskedni akar a kormányzatnak, és adott esetben megvenne valamit, hogy jó fiú legyen. De ezeket az ember nagyjából ismeri. Én most már nagyon sok éve mondom, hogy a Central nem eladó. Szerintem ez mostanra már átment”.

Szóba került az Index ügye is. Erről azt mondta, hogy meglepte, mennyire erős az Index brandértéke. Hozzátette, visszatértek, jelentősen kicserélődtek az olvasók is, de ennek ellenére tartották a látogatottsági szintet. Arra a felvetésre, hogy tartalmilag is meglepődött-e a portálon, nemmel felelt. Az a véleménye, hogy tanultak az Origo példájából, ezért sokkal „szoftosabban” állnak bele a sztorikba. Szerinte egyébként a Milkovics Pál által elindított Pesti Hírlap példája azt mutatja, hogy amikor kritikus helyzet van – mint történt az az előválasztáskor –, akkor bedobják az atombombát. Úgy véli, hogy az Index esetében is a kritikus helyzetek fogják megmutatni a valós helyzetet.

Mint ismert, a 36. leggazdagabb magyarnak tartott Varga Zoltán telefonszáma is szerepelt a Pegasus izraeli kémszoftverrel megfigyeltek listáján. Ennek apropóján azt kérdezték tőle, hogy máshogy kommunikál-e, illetve intézi-e az ügyeit azóta. Azt felelte, hogy azért nem, mert őt már előtte is lehallgatták. Az meglepte viszont, az az új technológiával is megfigyelték. „Régebben is kaptam már jelzéseket, saját magam is megnézettem bizonyos rendszereken az eszközeimet, ezért tudtam, hogy lehallgatnak és követnek” – mondta.

Kitért arra is, hogy a Central napi irányításába alig folyik bele. Havonta egy alkalommal jár be az irodába és tájékoztatást kap a folyó ügyekről. Varga Zoltán ezen kívül beszélt a megújulás alatt lévő Nők Lapjáról, a portfólió előfizetéses tartalmairól és a lengyelországi befektetésekről, illetve arról is, hogy magyarországi befektetési tervei nincsenek.