Végelszámolják az Eliost

Végelszámolják az Eliost

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végelszámolás alá került szeptember 28-án a korábban Tiborcz István résztulajdonában is lévő Elios Zrt – tudta meg az RTL Híradó. Hogy miért, arra nincs utalás a cégnyilvántartásban.

Az Elios-botrány egyik legfontosabb cége, a Sistrade Kft. már áprilisban végelszámolás alá került. A társaság április 1-jén a jogutód nélküli megszűnés mellett döntött.

„Kivettek mindent, amit tudtak, elvitték haza a pénzt. Ahhoz, hogy ne lehessen egy kormányváltás után vizsgálni a cégeket, ki kell őket tisztítani, el kell tüntetni a papírt, aztán majd a végén kiderül, hogy valakik ellopták a papírokat, vagy elégtek” – mondta a Híradónak Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

„Nem fogja megmenteni Tiborczot az, hogy végelszámolják a céget, ahogy a sem, hogy kiköltözött Spanyolországba. El fognak indulni azok az eljárások, amelyeket Polt Péter eddig altatott, csak azért mert Orbán Viktor családtagjaihoz kötődtek” – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció előválasztási miniszterlenök-jelöltje.

Keresték az Elios jelenlegi vezérigazgatóját, Dénes Balázst, de nem kaptak tőle választ.

Emlékezetes, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cégét az OLAF korábban hónapokig vizsgálta. Azokat a közbeszerzéseket ellenőrizték, amelyekkel a cég magyar települések közvilágítását újította fel. Az eljárások több mint 13 milliárd forintnyi uniós támogatást tartalmaztak, az OLAF pedig a súlyos szabálytalanságok feltárása után azt javasolta, hogy a teljes összeget vonják meg Magyarországtól. Végül a magyar kormány maga döntött úgy, hogy nem is nyújtja be Brüsszelnek a számlákat. A hazai rendőrség pedig hiába vizsgálta, végül úgy ítélte meg, hogy nem történt bűncselekmény.

 

 

Címkék: Tiborcz István, Elios

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.