VG: Huszonhat milliárdos veszteséggel számol a BKV

VG: Huszonhat milliárdos veszteséggel számol a BKV

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt szerdán tárgyalta volna az idei BKV-s költségvetést a Fővárosi Közgyűlés, az előterjesztést, viszont egyelőre kivették a napirendi pontok közül. A kormánypárti Világgazdaság szerint eközben közel huszonhat milliárd forintos veszteséget tartalmaz az idei üzleti terv.

Karácsony szerint a kérdés az április 27-ei közgyűlés legfontosabb témája lehet majd. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint át kell gondolni a kockázatokat, így az energiaárak növekedését és az általános drágulást is. Kiss szerint a fővárosnak eközben nem lesz több pénze, nem tud ötvenmilliárdot csak úgy előteremteni.

A tavalyi évben a várható adózás előtti eredmény még 15,66 milliárdos veszteség volt, két éve pedig 6,58 milliárd forint. Tavaly szeptemberben még 162 milliárdos közszolgáltatási díjjal számolt a cég, viszont októberben ezt 141 milliárdra csökkentették.

Címkék: Karácsony Gergely, BKV