Videóban magyarázza a Momentum a Mészáros Lőrincig érő menzabotrányt

Videóban magyarázza a Momentum a Mészáros Lőrincig érő menzabotrányt

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erősen koncentrált céghálóra bukkant állítása szerint a Momentum a kispesti menzabotrány ügyében. „A kirajzolódó menzakartell szálai Mészáros Lőrinchez és a Kórház- és Menzaétkeztetés Kft. menzás céghez vezetnek” – írta közleményében a párt, a sajtóhoz is eljuttatva Kispest, nagy lopás című videójának új részét.

Korábban Hadházy Ákos is beszélt már arról, hogy egy nem túl tapasztalt cég nyert a kispesti közétkeztetési pályázaton, a szálak pedig Mészáros Lőrincig érnek. Ezt most a Mérce elevenítette fel, beszámolva a momentumos Paróczai Anikó friss videójáról. A párt a K-Monitorral közösen vizsgálódott.

A Momentum beszámolt róla, tavaly év közepéig a Pensio Kft. intézte a közétkeztetést Kispesten, a munkát ekkor adták át a Kórház- és Menzaétkeztetés Kft. leányvállalatának. A szigorodó feltételek miatt ugyanis kevésbé érte meg a munkát elvégezni. Tavaly októberben írtak ki közbeszerzést, erre jött egyetlen érvényes pályázat a Szakácstündér Kft.-től. Ők hozták alvállalkozóként a Kórház- és Menzaétkeztetés leányvállalatát.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=780098309150804

Tehát utóbbi leányvállalat ismét pozícióba került, a helyi jegyző elmondása szerint viszont csak a konyhák üzemeltetésébe segítene be. A Szakácstündér ügyvezetője ugyanakkor felbukkan más helyeken is, egy nagykanizsai szerződésnél például a Kórház- és Menzaétkeztetés Kft. munkatársaként.

A Kórház- és Menzaétkeztetés Kft.-nek 2015-ben még két alkalmazottja volt, aztán egy évre rá a tulajdonos felesége vette meg Mészáros Lőrinctől a Bakony Hús Kft.-t. Azóta jelentős a bővülés, a főváros mellett a cég és leányvállalatai szolgáltatnak többek közt Kaposváron és Miskolcon, több tízmilliárd forintról van szó Paróczai Anikó szerint. A politikus azt javasolja Kispestnek, találják meg egy új pályázat kiírásának lehetőségét.

Paróczai egyébként azt mondta, tavaly novemberben már megkeresték civilek azzal, hogy a kerületi iskolákban és óvodákban rossz minőségűek az ételek. Az LMP-s Ferenczi István évek óta küzd itt minőségibb közétkeztetésért.